Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

6ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΥΣΠΕ


6ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
 Κωτούλας  Αθανάσιος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ  ΠΕ Κοζάνης
Τηλ. 6977735281
https:// kotoulaspyspe.blogspot.com
   
 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΥΣΠΕ 8/4/2019

     Το ΠΥΣΠΕ Ν.Κοζάνης συνεδρίασε τη Δευτέρα 8-4-2019 με  θέμα την τοποθέτηση των αναπληρωτών. Οι προσλήψεις ήταν 4 γενικής αγωγής και 1 μέσω ΕΣΠΑ. Κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νομό είναι ένα στην ειδικότητα πληροφορικής.
    Μετά από ενημέρωση της Δ/νσης Α/βαθμιας Εκπ/σης Κοζάνης οι  αιτήσεις των συναδέλφων για οργανική τοποθέτηση  που έχουν πάρει μετάθεση στο νομό Κοζάνης αλλά και οι  αιτήσεις για εσωτερικές βελτιώσεις θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

       Η γραμματεία του ΠΥΣΠΕ έχει  πραγματοποιήσει τη διαδικασία ελέγχου για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στο μισθολογικό κλιμάκιο. Οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν ατομικά (μέσω  των σχολικών μονάδων) για την κατάθεση συμπληρωματικών εγγράφων. Για το βαθμολογικό κλιμάκιο όλοι οι συνάδελφοι είναι στο βαθμό Α΄. Η αναγνώριση θα αναφέρεται στο πλεονάζον χρόνο στο βαθμό.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    Από τις 4.444 αιτήσεις για μετάθεση στη Γενική Αγωγή ικανοποιήθηκαν οι 1.191, ποσοστό ικανοποιημένων αιτήσεων 26,80 %
    Στην Ειδική αγωγή από τις 163 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 112 ποσοστό 68,71%
     Στο Ν.Κοζάνης ήρθαν με μετάθεση 15 Δάσκαλοι και έφυγαν 10 Δάσκαλοι, 1 Νηπιαγωγός και 1 Εκπαιδευτικός Μουσικής. Επίσης τα μόρια του τελευταίου μετατεθέντα ΠΕ 70 ήταν 99,88.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ                ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

     Με μία ακόμη  απόφαση, η οποία αποτελεί συνέχεια της πρωτοφανούς απόφασης αδιαφάνειας, να μην δοθούν στα αιρετά μέλη του ΚΥΣΠΕ, δηλαδή στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, τα στοιχεία για το ποιοι έβαλαν την κάθε βαθμολογία στην επιλογή των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε παράταση της υποβολής αιτήσεων για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης και μάλιστα μετά την λήξη της αρχικής προθεσμίας!
   Είναι χαρακτηριστικό πως η παράταση (17 ημέρες!!) είναι μεγαλύτερη από το χρονικό διάστημα (15 ημέρες) που είχε δοθεί για να υποβληθούν οι αρχικές αιτήσεις! Προφανώς, τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζονται κάποιοι «ημέτεροι» για να συγκεντρώσουν κάποια επιπλέον προσόντα και να γίνουν περισσότερο «ανταγωνιστικοί» και περισσότερο «χρήσιμοι»!
    Από Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 και ώρα 12.00 στη διαδικτυακή πύλη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους Διευθυντές Εκπαίδευσης, που έχουν οριστικοποιήσει την ηλεκτρονική τους αίτησή και επιθυμούν να κάνουν τροποποιήσεις σε αυτήν, να την επαναφέρουν σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης.

Με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα, δεσμεύομαι για την έγκαιρη ενημέρωση σας και για τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ  https:// kotoulaspyspe.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου