Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

9ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΥΣΠΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κοζάνης με την αριθ. 15η /06-06-2019 Πράξη του, ανακαλεί την με Αρ. 11η/ 07-05-2019 Πράξη του μόνο στο μέρος που αφορά τη διαπίστωση οργανικής υπεραριθμίας στο Δημοτικό Σχολείο Ακρινής, για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας) και ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), μετά από τη δημοσίευσης της με Αρ. Πρωτ. Φ.10/83371/Δ1/ 24-05-2019 (ΦΕΚ 2078/04-06-2019/τ.Β) με θέμα : «Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων».
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής των κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11 οι οποίοι:
  • Έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης (βελτίωση θέσης)
  • Έχουν υποβάλει δήλωση για οριστική τοποθέτηση
  • Έχουν μετατεθεί από άλλες περιοχές στη Διεύθυνση  ΠΕ Κοζάνης
να δηλώσουν μέχρι 20 σχολικές μονάδες όπου επιθυμούν να μετατεθούν / τοποθετηθούν στο έντυπο που επισυνάπτουμε και όχι μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Στο νομό Κοζάνης προάγονται οργανικά  τα εξής σχολεία:
 Δημοτικό Σχολείο Ακρινής από 3/θέσιο σε 4/θέσιο.
 Δημοτικό Σχολείο  Καρυδίτσας  από 3/θέσιο σε 4/θέσιο.
 Δεν υποβιβάζεται κανένα σχολείο και νηπιαγωγείο του Ν. Κοζάνης
.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
     Η κοινωνία μας πρέπει να γνωρίζει ότι με πρωτοβουλίες, προτάσεις και κυρίως αγώνες του Κλάδου των εκπαιδευτικών, οι διορισμοί στην εκπαίδευση όπως και οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις κτλ.) γίνονται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια!
    Εξαίρεση βέβαια, αποτελούν οι αποσπάσεις σε Διευθύνσεις εκπαίδευσης και άλλους φορείς του Δημοσίου που γίνονται χωρίς εισήγηση του ΚΥΣΠΕ αλλά με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού!
Αυτές είναι και το τελευταίο απομεινάρι του πελατειακού κράτους, που θα πρέπει επιτέλους να καταργηθεί, να πάψουν να γίνονται με αυτόν τον τρόπο, να μεταφερθούν στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να γίνονται με ανάλογη μοριοδότηση.
    Δεν μπορεί και δεν πρέπει η ανακοίνωση των Βουλευτικών Εκλογών να φρενάρει τις όποιες διαδικασίες αφορούν το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και οι οποίες είναι ανάγκη να τρέξουν άμεσα!
    Ως Αιρετός  θεωρώ ότι τόσο η προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τον διορισμό 4,5 χιλιάδων στην Ειδική Αγωγή, όσο και η εξέταση των 3.582 αιτήσεων εκπαιδευτικών για απόσπαση από Νομό σε Νομό πρέπει να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο και χωρίς καμία καθυστέρηση.
   Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει και δεν μπορεί να βρίσκονται σε ομηρία ,ούτε η Δημόσια Εκπαίδευση να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου