Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

19ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΥΣΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ


19ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
                                              
                                                     Απρίλιος 2020
Κωτούλας  Αθανάσιος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ  ΠΕ Κοζάνης
Τηλ. 6977735281
https:// kotoulaspyspe.blogspot.com


 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
 Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους.
        Μέχρι σήμερα οι Εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης έχουν αναρτήσει στο Π.Σ.Δ. πάνω από 4.300 διαθέσιμα μαθήματα. Η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών αποτελεί μια επικουρική-υποστηρικτική εκπαιδευτική διαδικασία και η επιλογή των μεθόδων υλοποίησής της είναι της αποκλειστικής ευθύνης των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.
 Οι συνθήκες και τα μέσα δυσκολεύουν απίστευτα το έργο μας, δεν τα χρησιμοποιούμε όμως ως άλλοθι. Εργαζόμαστε νυχθημερόν από τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα, γιατί καταλαβαίνουμε πως τα παιδιά μας ,οι μαθητές μας χρειάζονται στήριξη, ενίσχυση, ενθάρρυνση, αισιοδοξία. Κάνουμε με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης το έργο μας.

Μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ
 Οι   μεταθέσεις  εντός ΠΥΣΠΕ γίνεται σύμφωνα με το Π.Δ 50/96 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το   Π.Δ 100/97 ως εξής:
1.                 Συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ και προσδιορίζει τα κενά όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά και από τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
2.                 Καλούνται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν κριθεί οργανικά υπεράριθμοι. 
3.                 Στη συνέχεια το ΠΥΣΠΕ συνεδριάζει και αναπροσαρμόζει τα κενά όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά από την τοποθέτηση των οργανικά υπεραρίθμων.
4.                    Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν τα σχολεία στα οποία επιθυμούν να τοποθετηθούν. Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι έκαναν αρχική αίτηση για βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση το Νοέμβριο του 2019. (εκπαιδευτικοί που είναι στο νομό, εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετατέθηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ).
Ο κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να δηλώσει από 1 έως 20 προτιμήσεις. Η πρώτη προτίμηση δεν μοριοδοτείται. Δηλώνουμε τα σχολεία με κριτήριο τι είναι αυτό που θέλουμε, ότι δικαιούται ο καθένας θα το πάρει. Ξεκινάω από αυτό που πραγματικά θέλω και συνεχίζω.
Προθεσμία αιτήσεων 5 ημέρες.
5.                 Μετά τη εξέταση των αιτήσεων και των δηλώσεων τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια ανακοινώνουν τις θέσεις που εξακολουθούν να παραμένουν κενές.
       Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν δήλωση για τοποθέτηση εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σε σχολείο της προτίμησής τους, μπορούν, αν το επιθυμούν, να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση για τοποθέτηση στις υπόλοιπες αυτές θέσεις μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτή γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους .Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για συγκεκριμένα σχολεία, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Τα σχολεία στα οποία υπάρχουν κενά κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης.  Κατόπιν αυτού τοποθετούνται, υποχρεωτικά, οι έχοντες τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στα σχολεία με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Μετά το τέλος της όλης διαδικασίας υπάρχει περίοδος 5 ημερών για υποβολή αίτησης για διόρθωση λαθών.

Ενημέρωση των μεταθέσεων στην Κοζάνη
   Μετά και τις μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο,  στο ΠΥΣΠΕ Κοζάνης έρχονται:
ΠΕ 70     24
ΠΕ 60       1
ΠΕ 06       1
Φεύγουν με μετάθεση από τον νομό:
 ΠΕ 70    11 
ΠΕ 60       4
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους  και καλή τοποθέτηση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου