Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση Συλλόγου για την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Παπαγιάννη 3

Τ.Κ.  50131 Κοζάνη

Τηλ –fax 2461034739

Πληροφ:Κωτούλας Αθαν:6977735281

Email: sypekoz@gmail.com                                                                            

 

 

 

 

 

Κοζάνη  6/4/20201

Αρ.Πρωτ: 98

  Προς: Μέλη μας



Θέμα: «Ανασυγκρότηση ΠΥΣΠΕ Κοζάνης και Συμβουλίου Επιλογής »

      Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

μετά τις εκλογές – παρωδία της 7ης Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια που πραγματοποίησε το ΥΠΑΙΘ, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κλάδου γύρισε την πλάτη του στη συγκεκριμένη διαδικασία, συνεχίζεται η συγκρότηση και ανασυγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με την Αρ.πρωτ.:1906/29–03–2021 και 1977/31-3-2021 απόφασή του ,προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Κοζάνης και του Συμβουλίου Επιλογής, καθώς τα μέλη που είχαν οριστεί με την προηγούμενη απόφασή του είχαν υποβάλει την παραίτησή τους από τις θέσεις των αιρετών, τακτικών και αναπληρωματικών μελών.

 Ωστόσο προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής, με τη συγκεκριμένη απόφαση, κάνει αποδεκτές μόνο τις αιτήσεις παραίτησης των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ, αντικαθιστώντας τους με μη εκλεγμένα μέλη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοζάνης, αφού τονίσει για ακόμη μια φορά ότι τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά συμβούλια δεν έχουν ούτε την συνδικαλιστική ,αλλά ούτε και την ηθική νομιμοποίηση και αποδοχή του κλάδου, καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν στο ΠΥΣΠΕ Κοζάνης και στο Συμβούλιο Επιλογής, έστω και την τελευταία στιγμή, να παραιτηθούν και να μην συμμετέχουν σε αυτά ,ειδάλλως είναι υποχρεωμένο να προβεί σε ενέργειες που ορίζονται από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και το καταστατικό του Συλλόγου.

                     

                  ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΟΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

                                         Το Δ.Σ.

 

 

                                                  

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου