Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΥΣΠΕ

2ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Κωτούλας Αθανάσιος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ  Κοζάνης
Τηλ. 6977735281
https:// kotoulaspyspe.blogspot.com

ΘΕΜΑΤΑ- ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ø Σύσκεψη Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. με αιρετούς ΠΥΣΠΕ–ΑΠΥΣΠΕ–ΚΥΣΠΕ

Ø Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Κοζάνης Πέμπτη 14-02-2019


Ø Σύσκεψη Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. με αιρετούς ΠΥΣΠΕ–ΑΠΥΣΠΕ–ΚΥΣΠΕ
         Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Δ.Σ. της ΔΟΕ  με τους αιρετούς των Π.Υ.Σ.Π.Ε., των Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη. 
         Στη σύσκεψη  έγινε αρχικά ενημέρωση από την Νομική σύμβουλο της ΔΟΕ για νομικά ζητήματα, που αφορούν τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ, και τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους  αιρετούς που παρευρίσκονταν, τα οποία και θα απαντηθούν.
         Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη ήταν, οι αποσπάσεις κατά προτεραιότητα, οι αιτήσεις θεραπείας, οι υπεραριθμίες εκπαιδευτικών (λειτουργικές και οργανικές), η νομική στήριξη αιρετών που διώκονται στα υπηρεσιακά συμβούλια, η επιμόρφωση αιρετών για πειθαρχικά θέματα, η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας και η ανάγκη απλούστευσης της, η εκπαίδευση προσφυγόπουλων και ευάλωτων ομάδων, τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη αλλαγή της οργανικότητας των νηπιαγωγείων στα οποία λειτουργούν ως παραρτήματα νηπιαγωγεία που στεγάζονται στις ΔΥΕΠ (κατατέθηκε σχετικό ψήφισμα από νηπιαγωγούς που εργάζονται σε ΔΥΕΠ), ορισμός αναγνώρισης συνάφειας και πλαισίου μεταπτυχιακών, το πλαίσιο αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, αναγνώριση προϋπηρεσίας των συναδέλφων ΠΕ11 στα προγράμματα Μαζικής Άθλησης κ.ά.
        Η σύνδεση των αιρετών με όλα τα όργανα  του συνδικαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα, η συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων του κλάδου, η ενημέρωση και η εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων, αποτελούν σημαντικές αρχές που χαρακτηρίζουν τον αιρετό του κλάδου, αναβαθμίζοντας το ρόλο του, που αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα.




Ø Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Κοζάνης Πέμπτη 14-02-2019

Στη Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
   Η τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ11 από τη Διεύθυνση ΔΕ Κοζάνης , η ανάκληση τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ 07 από το Δ.Σ. Λιβαδερού, η ένταξη εκπαιδευτικών σε ειδική κατηγορία μεταθέσεων και η εξέταση θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης εκπαιδευτικών.





  Επίσης ανακοινώθηκε ο  προσωρινός πίνακας κατάταξης των δεκτών υποψηφίων της διαδικασίας Υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης


Επισυναπτόμενα:
[ ]
78 kB
14-02-2019 13:57
[ ]
45 kB
14-02-2019 13:57
     

Με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα, δεσμεύομαι για την έγκαιρη ενημέρωση σας για τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου