Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

23ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΥΣΠΕ


23ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
                                              
                                                    Ιούνιος 2020

Προγραμματισμός υπηρεσιακών μεταβολών.
      Στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με τηλεδιάσκεψη (23/6/2020) συζητήθηκε και προσδιορίστηκε η 17η Αυγούστου για την έναρξη των υπηρεσιακών μεταβολών ,όπου οι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ και εκείνη την περίοδο ή και να  τροποποιήσουν την πρώτη τους αίτηση. Η παραπάνω ημερομηνία ενδέχεται να αλλάξει ,εάν το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίσει διαφορετικές ημερομηνίες. Αναμένουμε και τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (τέλος Ιουνίου) και η διαδικασία που ακολουθείται  είναι η τοποθέτηση υπεράριθμων όταν χαρακτηριστούν και αμέσως μετά τοποθέτηση αποσπασμένων.
       Επίσης εξετάστηκαν με θετική εισήγηση δύο(2) αιτήσεις άσκησης ιδιωτικού έργου,  δύο (2) αιτήσεις συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων και δύο (2) αιτήσεις για αναγνώριση προϋπηρεσίας.



Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη Περιφ.Δ/νση Εκπ/σης Δυτ.Μακεδονίας και Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης.
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας αποσπάστηκαν στην Π.Δ.Ε. Δυτ. Μακεδονίας : 2 εκπ/κοι (1 ΠΕ11 - 1 ΠΕ70)
Δ/νση Α/θμιας Κοζάνης: 6 εκπ/κοι ( 1 ΠΕ11 - 2 ΠΕ60 - 2 ΠΕ70- 1 ΠΕ86) . Αποσπάστηκαν σε άλλες Δ/νσεις : 3 εκπ/κοι(1 ΠΕ60-1 ΠΕ11-1 ΠΕ86).
Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων για την κατανομή τμημάτων και τον ορισμό εκπαιδευτικών Ολοήμερου.
Σε λίγες ημέρες αρκετοί Σύλλογοι Διδασκόντων θα συνεδριάσουν για την κατανομή των τμημάτων, οι υπόλοιποι αρχές Σεπτεμβρίου. Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων που εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο για την κατανομή τάξεων/τμημάτων καθώς και για τον ορισμό Υπεύθυνου Ολοήμερου και των εκπαιδευτικών πουθα διδάσκουνκαι θα συμπληρώνουν το υποχρεω-τικό διδακτικό τους ωράριο στο Ολοήμερο Πρόγραμμα σας ενημερώνω, ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αποκλειστικά αρμοδιότητες του Συλλόγου Διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας.
Πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τις αρμοδιότητες τους.
Αναλυτικά η κείμενη νομοθεσία προβλέπει :
1.Κατανομή τμημάτων
Σύμφωνα με την παρ. 10, κεφ. Α του άρθρου 11 του Π.Δ. 79/2017 ΦΕΚ 109Α όπως τροποποιήθηκεκαι ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 ΦΕΚ 142Α με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων γίνεται η κατανομή των τάξεων/τμημάτων την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, εφόσον είναι δυνατόν και δεν υπάρχουν μεταβολές ή ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. Σε διαφορετική περίπτωση η κατανομή των τάξεων και των τμημάτων μπορεί να πραγματοποιείται με την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021. Για την κατανομή των τάξεων/τμημάτων λαμβάνονται υπόψη τα εξής:
α) Ο χρόνος ανάληψης τμήματος από εκπαιδευτικό να μην υπερβαίνει τη συνεχόμενη διετία. Η ανάληψη του ίδιου τμήματος από εκπαιδευτικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, παιδαγωγικά τεκμηριωμένη, μετά από σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η ανάληψη τμήματος από τον ίδιο εκπαιδευτικό πέραν της τριετίας, συνεχόμενης ή μη.
β) Συνιστάται να αποφεύγεται η κατ’ εξακολούθηση ανάληψη των ίδιων 
τάξεων ή κύκλου τάξεων (π.χ. Α’ – Β’ Δημοτικού) από τον ίδιο εκπαιδευτικό.
γ) Συνιστάται, επίσης, στους εκπαιδευτικούς για παιδαγωγικούς και λόγους δεοντολογίας να μην αναλαμβάνουν τμήματα στα οποία φοιτούν τα τέκνα τους.
δ) Ο Σύλλογος Διδασκόντων, με σχετική απόφασή του ,καθορίζει τα κριτήριαγιατηνκατανομήτμημάτων και τάξεων, λαμβάνοντας υπόψη τις 
επιμέρους ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας. Η υπηρεσιακή κατάσταση   των εκπαιδευτικών (όπως χρόνια υπηρεσίας, οργανικά τοποθετημένος, αναπληρωτής, αποσπασμένος) δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την 
κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σε περίπτωση που υπάρχουν σημαντικές διαφορές απόψεων και προκύπτουν δυσκολίες στην κατανομή των τάξεων/τμημάτων, ο Διευθυντής/ντρια ή ο Προϊστάμενος/νη ορίζει μια έκτακτη συνεδρίαση σε μια προσπάθεια σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων, στην οποία καλείται οΠροϊστάμενος/νη Εκπαιδευτικών Θεμάτων (παρ. 10,11,άρθρο 11 κεφ. Α, ΠΔ79/2017 ΦΕΚ 109Α) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 ΦΕΚ 142Α.
2.Ορισμός Υπεύθυνου Ολοήμερου – Εκπαιδευτικών οι οποίοι διδάσκουν και συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο στο Ολοήμερο Πρόγραμμα
Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ορίζονται:
α) οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διδάσκουνκαι συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και
β) ανά ημέρα, ο/η εκπαιδευτικός που έχει την ευθύνη λειτουργίαςτουΟλοήμερουΠρογράμματος. (16α,β του άρθρου 11Α του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α).
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Για οποιαδήποτε εξέλιξη των διαδικασιών και κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, θα ενημερώνεστε με τα δελτία από τον Δ/ντη του σχολείου σας ( e-mail) ή στο kotoulaspyspe.blogspot.com
Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειές σας
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου